7 Aralık 2010 Salı

Kıpırtılar

Bebeğimi son 1 haftadır çok net hissetmeye başladım.Diyeceksiniz ki ne kadar erken, ama kendi vücudumu tanıyorum ve hissettiklerimin bağırsak hareketi olmadığını çok iyi biliyorum.Sanki küçük bir kelebek içimde kanat çırpıyor.Hani gözleriniz seyirir ya işte onu karnımın içinde hissediyorum.Ama sadece dinlenirken ya da otururken, ayakta hissetmiyorum. Zaten bebekler anneleri ayaktayken ve hareket halindeyken sallantıdan uyur, dinlenirken de harekete geçerlermiş.O kadar güzel bir his ki kelimelerle anlatmam mümkün değil.İlerleyen aylarda  o minik kıpırtıların nasıl tekmelere dönüşüceğini hayal edemiyorum şu an. Ama onun da sırası gelicek. Bu aralar bankada çok yoğunuz ve biraz geç çıkıyorum işten.O yüzden de sırt ağrılarım dayanılacak seviyeyi aştı beni zorluyor. Sırt ağrılarını en iyi hamile platesi geçiriyormuş. Aslında hafta sonları gidebilirim ama şimdi bile tez,banka,ev işleri derken dinlenmeye  vakit bulamıyorum acaba onu da araya şıkıştırabilirmiyim diye de düşünmeden edemiyorum. Gerçi sırt ağrılarımı geçirecekse değer, hele ki ağırlaşınca daha da zorlanıcam gibi gözüküyor.Bunun dışında bir sıkıntım yok çok şükür, bebeğim çok uslu, gerçi sıkıntım olsa da onun için değer. Babası da ben de dört gözle bir dahaki randevuyu bekliyoruz....

2 yorum:

ece ve annesi dedi ki...

ilerleyen zamanlardaki gümgüm tekmeler vedışardan bile görünebilmesi gerçekten çok heyecanlı bi süreç...hamileliğim benimde bankada geçmişti,çook iyi anlıyorum ..hatta psikolojik midir bilmem şubeye girer girmez bööğlemeye başlıyodum 9ay sürdü bulantım.şimdi evdeyim.mutluyum huzurluyum kızımla:)

Ayça dedi ki...

Ece ve annesi beni en iyi siz anlarsınız haklısınız,sanırım bankadan ayrıldınız ben de ayrılıcam doğum izinlerimden sonra, başka planlarım var bakalım inşallah olur.Tekmeleri heyecanla bekliyorum,yorum yazdığınız için de teşekkürler,uzun zamandır kimse yorum yazmamıştı ben de herhalde kimse okumuyor diye düşünmeye başlamıştım.

Yorum Gönder