16 Ekim 2010 Cumartesi

Tarifsiz Cümleler

Evet başlığımda da yazdım, ne kadar anlatsam ne kadar kalbimi açsam yetersiz kalır cümlelerim çünkü ancak yaşayan anlar ben de yaşamadan anlayamamıştım.
Dün ilk kez doktora gittim, gün boyunca o kadar heyecanlıydım ki kalbim yerinden çıkacak sandım.Ve annemle beraber gittiğimizde kapıda ve içeride çok güzel karşılandık.Bana doktorun odasına girmeden birkaç soru sordular, sonra doktorumla tanıştım. Karşımda bilgili,işinin ehli birini buldum. En önemlisi de beni rahatlatmasıydı. Sonra bir anda ayağa kalktı hadi bebeği görelim dedi, ultrasonun olduğu odaya gittik,uzandım, karnıma jel sürüp ultrason aletini yerleştirdi.Ben nefesimi tutmuş, ekrana bakarken doktorun söyleyeceklerinden başka bir şey düşünmüyordum. İşte burda dedi, ekranda bir kese içerisinde de üzüm kadar bir şey gördüm.Sanki o görüntülerdeki benim bebeğim değil başkasının bebeğini izliyorum gibi geldi zaten evlenirken de sanki evlenen ben değilim başkasının düğününe gitmişim gibi hissetmiştim. Yani hayal gibiydi ama gerçekti.Ne diyeceğimi ne hissedeceğimi bilemedim sadece nefesimi tuttum. Çünkü her ne kadar hamile oluğumu bilsem de hep korktum ya dış gebelikse ya kalbi atmıyorsa diye o yüzden çok sevinemedim. Sevinirsem sonra üzülürüm büyü bozulur gibi geldi. Ama doktor kalp sesini dinletip,pıtır pıtır atan kalbini bana gösterince öyle bir rahatladım ki, işte o an dünyanın en mutlu insanı bendim benden başkası olamazdı.Annemin tepkisi çok hoştu. Anneannesinin güzeli,kuzusu yerim ben seni dedikçe gülesim geldi :-))çünkü daha bebek görüntüsü bile yoktu ufacık bir noktaydı ama işte o da ne yapacağını ne diyeceğini şaşırdı sevinçten :-))Babası bizimle gelemedi çünkü ne yazık ki bu hafta babamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik,babamla beraber bütün gün hastanede testler için uğraştılar. Ama ben her zamanki gibi her şeyin iyi olacağına ve babamın düzeleceğine tüm kalbimle inanıyor ve hissediyorum. Bir dahaki kontrole inşallah babamızda bizimle gelecek ve beraber görücez üzümümüzü. Eve gelince babamıza resmimizi gösterdim baya inceledi çok küçük dedi. Babası onu çok seviyor, her gün karnımı seviyor onunla konuşuyor. Yüzde binbeşyüz eminim çok ama çok iyi bir baba olacak.
Neyse ben tekrar doktorun söylediklerine döneyim. 7 haftalık sağlıklı bir gebelik dedi, maşallah diyelim :-)) Senden şimdi test istemiyicem,25 Kasımda istiyicem dedi.Ama o arada eğer kanaman olursa,idrarında yanma,ağrı olursa,ateşin 38'in üstüne çıkarsa,üst üste 2 gün kusarsan beni acil olarak arıyıcaksın dedi.Bunların dışında 2 kilodan fazla ağır kaldırma, üst raflara uzanma, bol bol dinlen,uyu dedi. Ben de ama ben bankada çalışıyorum ve baya yorucu oluyor dedim. Doktorum da sağ olsun eğer seni çok yorarlarsa ben sana rapor ayarlarım merak etme dedi.Yalnız tek bir şeye takarım o da kilo dedi, 24 Aralığa kadar 3 kilodan fazla alma dedi.Ben de içimden allah yandım dedim.Yağsız sebze yemekleri ve salata ye dedi. Sanırım beni Ebru Şallıyla karıştırdı :-)) gerçi başlangıç kilon çok iyi aferin dedi,ben de hamile kalmadan önce diyet yapıp kilo verdiğimi söyledim.Ama ne yapıp edip 3 kiloyu geçmemem gerek,sanırım beslenme uzmanına gidip yardım almam gerekecek,hem bebeğim için yeterli gıdaları almalıyım hem de fazla kilo almamalıyım.Bir de annemle ikisi aa bebek 5 haziran gibi doğacak yani ikizler olacak tüh falan dediler. Benim için hiç önemli değil sağlıklı olsun da, ama annem ikizler burcunu hiç sevmiyor, doktorum da sevmiyormuş bunu öğrendim. Ne olacaksa sanki, annem torunu olunca ikizler diye sevmeyecek mi saçma işte,ama gel de anlat.
İşte ilk doktor maceram böyle geçti, şimdi sırada resimler var. Ama fotoğraftan fotoğraf çektiğim için görüntü çok iyi değil yine de sizinle paylaşmak istedim.İşte benim üzümüm :-))


5 yorum:

Eylm-Sdnz dedi ki...

yazıyı okurken okadar heycanlandım ki o günlere döndüm..Her süreç çok güzel;çok özel..

Kilo konusunda da dikkat et zira be 30 kilo aldım:))ha kaldımı yok gitti ama uğraşıyorsun vermek için.:)))

Ayça dedi ki...

Eylem hanım ben de fazla kilo almak istemiyorum o yüzden elimden geleni yapıcam. Annem de kardeşimde 30 kilo almış,tabi onun ki düşük tehlikesi olduğundan yatmakla geçmiş o yüzden de baya kilo almış.Sizin gibi deneyimli annelerin tavsiyelerini dinlemekte fayda görüyorum. 30 Kiloyu verdiğiniz için de ayrıca tebrik ederim sizi.

gutguturuna dedi ki...

ahhh..ne güzel günlerdi hamilelik günleri..o günleri özlemle anacağım hiç aklıma gelmezdi..bu yazıyı okuyana kadar..üzüme dikkat et anneciği..sevgiler..

Bayram Kombesi dedi ki...

Allah bagislasin ve sag saglim kavusmak nasip etsin. Sen uzum demissin ama ben fasulye diyorum onlara cunku birkac hafta sonra kurufasulye sekline gelecek minik yaramaz. Bu heyecanina beraber ortak olabilmek guzel. Hamileliklerimi hatirlattin bana. Izlemeye aldim hemen, guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler, hem sana hem uzumune. Baban icin de cok gecmis olsun, dua edicem mutlaka.

Ayça dedi ki...

"Bayram Kombesi" çok teşekkür ederim.Ben de sizi izlemeye aldım, blogunuzdaki yemekler bir harika, canım çekti valla :-))Dualarınızı eksik etmediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim, sevgiyle kalın...

Yorum Gönder